با توجه به افزایش حجم سفرها و میزان تردد در جاده ها، تعطیلات نوروز (از ۲۵ اسفند هر سال تا ۱۵ فروردین سال بعد از آن) عمدتا با افزایش آمار تلفات حوادث رانندگی و کشته و مصدوم شدن تعداد بیشتری از هموطنان در مقایسه با دیگر روزهای سال همراه است.
به گزارش اخبار تپ به نقل از تین نیوز، بر اساس آمارهای موجود، در تعطیلات نوروز پنج سال گذشته، چهار هزار و ۸۹۱ نفر در حوادث رانندگی جان باختند که سه هزار و ۴۰۸ نفر از آن ها در مسیرهای برون شهری جان خود را از دست داده اند، این تعداد ۶۹.۷ درصد از کل تلفات تصادفات را در بر می گیرد؛ این در حالی است که مابقی کشته ها در محورهای درون شهری، جاده های روستایی و یا سایر مسیرها جان خود را از دست داده اند.
آمار بالای کشته های تصادفات در محورهای برون شهری نشان می دهد که بخش قابل توجهی از تصادفات در خارج شهرها و در حین سفر رخ می دهد بنابراین می توان با رعایت قوانین رانندگی از سوی هموطنان، استفاده نکردن از تلفن همراه در حین رانندگی، پرهیز از سبقت های غیر مجاز، رعایت سرعت مطمئنه و مجاز، استراحت حین سفرهای طولانی و پرهیز از رانندگی در حالت خواب آلودگی، به کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن در نوروز پیش رو کمک کرد.
افزایش شش درصدی تلفات رانندگی در نوروز امسال
ارزیابی آمارهای پنج سال اخیر از حوادث رانندگی ایام نوروز نشان می دهد که بیشترین تعداد تلفات نوروزی در نوروز سال ۱۴۰۲ با یکهزار و ۲۱۷ کشته به ثبت رسیده است که متاسفانه این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶.۲ درصد افزایش یافته است.
از سوی دیگر کمترین آمار تلفات نیز مربوط به نوروز سال ۱۳۹۹ با ۵۳۴ کشته است که البته در نوروز این سال به دلیل اعمال محدودیت های کرونایی و ممنوعیت سفر، تعداد تلفات نوروزی نیز کاهش یافت و به کمترین میزان خود، حداقل در ۱۵ سال اخیر رسید.
اما متاسفانه پس از این سال مجددا شاهد رشد آمار تلفات تصادفات در ایام نوروز بودیم، به نحوی که در نوروز سال ۱۴۰۰ تعداد تلفات حوادث رانندگی با حدود ۱۰۰ درصد افزایش به یکهزار و ۸۰ نفر رسید و همین افزایش در سال های بعد نیز به ترتیب با ۱۱.۴ و ۶.۲ درصد رشد تکرار شد.
ضربه به سر علت اصلی تلفات در حوادث رانندگی
آمارهای سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می دهد که بیشترین علت مرگ در حوادث رانندگی ضربه به سر است. آنچنان که در نوروز سال جاری ۳۷.۴ درصد از کشته ها به دلیل ضربه به سر جان خود را از دست داده اند. بنابراین شایسته است رانندگان عزیز و سرنشینان خودرو ضمن رعایت سرعت مطمئنه، حتما از کمربند ایمنی استفاده کنند.
همچنین با توجه به اینکه بخش عمده ای از تلفات تصادفات در محل حادثه و یا در حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می دهند، از تمامی هموطنان در خواست می شود در صورت مشاهده وقوع تصادف به موقع واحدهای امدادی اورژانس را مطلع و مسیر تردد خودروهای امدادی را باز بگذارند تا در شرایطی که دقیقه ها و ثانیه ها برای نجات جان هموطنان درگیر در تصادف حائز اهمیت است، نیروهای امدادی بتوانند در کمترین زمان ممکن برای امداد رسانی و نیز انتقال سریع مصدومان به مراکز درمانی اقدام کنند.
پاسخها