دسته بندی
در این مقاله فهرستی جامع از مجلاتی که محققین حوزه مهندسی حمل و نقل و مهندسی راه و روسازی می توانند اقدام به ارسال مقالات خود کنند، ارائه می شود.
در این مقاله، منابع آموزشی مهندسی حمل و نقل و ترافیک که به صورت رایگان در دسترس هستند، معرفی می شوند.
تاثیرگذاری حمل و نقل در زندگی روزانه مردم و همچنین اقتصاد کشور بر هیچکس پوشیده نیست. از این رو در این مقاله به معرفی رشته مهندسی حمل و نقل پرداخته شده و خواننده با وظایفی که یک متخصص حمل و نقل بر عهده دارد، آشنا می شود.
بررسی ادبيات مسئله مسيريابي وسيله نقليه و طبقه بندي مطالعات انجام شده، سرشار از نکات و راهنمايي هاي علمي و کاربردي است که می تواند برای تحقيقات آتي ارزشمند باشد. در این راستا، در این متن سعي مي گردد که ابتدا مسئله فوق تشریح گردد و در ادامه به طبقه بندی مطالعات انجام شده در این زمینه پرداخته می شود.
عارضه سنجی ترافیکی شامل مجموعه مطالعات و فرآیندهایی است که در آن تأثیرات ناشی از احداث کاربریهای جدید برآورد شده و راهکارهایی به منظور رفع مشکلات آنها ارائه میشود.
اخذ تصمیمات صحیح به منظور بهبود وضعیت ترافیک، نیاز به تحلیل دقیق مشکل در هر شهر یا محل مشخص دارد. یکی از ابزارهایی که امروزه در اختیار مهندسان حمل و نقل و ترافیک وجود دارد، نرم افزارهای شبیه سازی ترافیک هستند که در این نوشته بیشتر با آنها آشنا می شویم.
رانندگی پرخاشگرانه (Aggressive Driving) مدتهاست که به عنوان یک خطر مهم برای ایمنی جاده و تجربه رانندگی شناخته شده است و یکی از مشکلات مهم در جامعه امروز ما است. اگرچه تخمین دقیق شیوع رانندگی پرخاشگرانه دشوار است، بررسیها، تخمین بسیار نگران کنندهای را نشان می دهد (که به بالای 34٪ هم میرسد).
در زمان وقوع بحرانها، سالم ماندن سامانههاي حمل و نقل، نقش مهمی در کمک رسانی خواهد داشت. از سرگیري ارایه خدمات ضروري و آغاز بکار دوباره حمل ونقل، از مهمترین اقدامات پس از بحران است که نیازمند برنامهریزي دقیق است. بدین منظور براي نیل به این اهداف که شامل؛ کاهش آسیب پذیري زیرساختهاي اساسی در مواقع بحران است؛ بایستی جهت مدیریت و ایجاد ایمنی و پایداري نسبی زیرساختهاي مهم کشور مانند سامانه حمل و نقل اقدام نمود.
تامین انرژی پایدار و پاک یکی از دغدغه های اصلی اکثر کشورها می باشد. آلایندگی و کمبود منابع از دلایل اصلی تلاش ها برای یافتن سوخت های جایگزین می باشند. در این نوشته با مفهوم سوخت های پایدار بیشتر آشنا می شویم.
حتما شما هم درباره سفرهای مشترک درون شهری یا همان حمل و نقل اشتراکی شنیده اید. امروزه به دلیل آلودگی هوا و تمایل افراد به هوای پاک، کارپولینگ بسیار محبوب شده است. کارپولینگ در واقع یک فرهنگ در کشورهای توسعه یافته است. سرزمین عزیزمان ایران در سال های اخیر به این موضوع پرداخته و در حال ترویج این فرهنگ است. حتی سامانه هایی برای مدیریت حمل و نقل اشتراکی ایجاد شده است. اما این مهم که این امر تا چه حد می تواند موفقیت آمیز باشد، موردی است که در ادامه این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم.
بسیاری از اوقات هنگام رانندگی شاهد تصادفات دلخراشی بوده ایم. معمولا اولین سوالی که به ذهنمان می آید این است که چرا افراد هنگام رانندگی به اندازه کافی دقت نمی کنند؟ یا اینکه چه عواملی موجب می شود ما در هنگام رانندگی ایمنی را کاهش داده و به خطر بیاندازیم. در این مقاله بیشتر با این موضوع آشنا می شویم.
شاید تا چند سال پیش رویای پرواز با خودروی شخصی امری دور از ذهن به نظر می رسید اما اکنون نمونه های آزمایشی آنها در حال توسعه و استفاده هستند. خودورهایی که قابلیت هایی مانند هلی کوپترها و هواپیماها دارند. در این نوشته با خودروهای پرنده بیشتر آشنا می شویم.
خودروهای متصل با استفاده از فناوری اینترنت اشیا توانایی به اشتراک گذاری داده ها با سایر خودروها، زیرساخت های جاده مانند چراغ های راهنمایی و رانندگی، مرکز کنترل ترافیک و ... را دارند. در این نوشته با این فناوری و چالش های پیش روی آن آشنا می شویم.